Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν. - Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΠΕΡΙ ΜΑΝΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑΣ

Του Χαράλαμπου Πρωτοπαπά


 «ὦ πλήρης παντὸς δόλου καὶ πάσης ῥαδιουργίας, υἱὲ διαβόλου, ἐχθρὲ πάσης δικαιοσύνης, οὐ παύσῃ διαστρέφων τὰς ὁδοὺς Κυρίου τὰς εὐθείας»; Πράξεις 13,9-11

 

 

Μας περιγράφει ο απόστολος Παύλος, τι ακριβώς είναι, και τι κάνουν οι μάγοι και οι μάγισσες.

Πώς με πονηρά τεχνάσματα και πονηρίες που χρησιμοποιούν σε συνεργασία με τον πατέρα τους τον διάβολο, προσπαθούν να διαστρέψουν την διδασκαλία του Χριστού, και να μεταβάλουν το δίκαιο, το καθαρό και το αγαθό, για να οδηγήσουν τους ανθρώπους, στην ακαθαρσία της ψυχής και του σώματος.

Η μαγεία υπάρχει από τα αρχαία χρόνια και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Χρησιμοποιεί αυτού του είδους την τεχνική ο διάβολος, για να παρασύρει εις την αιώνιον κόλασιν  όσο περισσότερους ανθρώπους μπορέσει, και ειδικά τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Προθάλαμος της μαγείας είναι η μαντεία, που στις μέρες μας είναι τόσο πολύ διαδεδομένη, όπου την βλέπουμε και σε εκπομπές τηλεοράσεων.

Είδη της μαντείας είναι: Καφεμαντεία, χαρτομαντεία, χειρομαντεία, κρυσταλομαντεία, αριθμομαντεία,  νεκρομαντεία, καθρεφτομαντεία, αστρομαντεία, και άλλα…

Η μαντεία είναι το δόλωμα, για να αρπάξει ο σατανάς τον άνθρωπο, και να τον οδηγήσει στα πλοκάμια της μαγείας.

Από την μαγεία, και ειδικά όταν με τη θέληση του, την χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος, είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει από τον διάβολο.

Η μαντεία δεν είναι τίποτε άλλο,  από την παράδοση του ανθρώπου στον σατανά, για να του πει γενικά τα μέλλοντα, ή πως θα εξελιχθεί κάποια κατάσταση που τον ενδιαφέρει.

Ο απληροφόρητος άνθρωπος, προσέρχεται στον μάντη ή στην μάντισσα.

Ο μάντης ανακατεύει τα χαρτιά, τα μαζεύει, και λέει στον ενδιαφερόμενο.

Κόψε την τράπουλα στα δύο, όμως με το δεξί σου χέρι. Να προσέξουμε το σημείο αυτό διότι, το δεξί χέρι του Χριστιανού είναι εκείνο το οποίο χρησιμοποιεί, για να κάνει τον σταυρό του.  Στη χειρομαντεία, ζητά το δεξί χέρι, στην καφεμαντεία λέει στον ενδιαφερόμενο να πιέσει με τον αντίχειρα του δεξιού χεριού, ένα σημείο στο φλιτζάνι κ.τ.λ.

Ο ενδιαφερόμενος δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από αυτό που κάνει, όμως ο μάντης -  μάγος  πολύ καλά γνωρίζει.

Και γνωρίζει πως, τη στιγμή που ο Χριστιανός με το δεξί του χέρι κόβει στα δύο την τράπουλα, ή όταν τοποθετεί το δάκτυλο του δεξιού χεριού, με το οποίο κάνει το σημείο του τιμίου σταυρού, αρνείται τον Χριστόν, και παραδίδεται στον διάβολον.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις, που δεν ζητά να κάνει κάτι τέτοιο ο ενδιαφερόμενος, του ζητά όμως να πει  το όνομα του, όπως το είπε ο Ιερέας κατά στην βάπτιση.

Αρχίζει ο μάγος να πει τα μέλλοντα, αλλά προσέξτε αδελφοί. Ξεκινάει από το παρελθόν… Θυμάσαι τότε που ήσουν οκτώ ετών και έγινε το τάδε… στα δώδεκα σου που έγινε εκείνο… το πρόσωπο που τότε είχες ερωτευθεί… στην εργασία σου που τότε υπήρχε αυτό το πρόβλημα… και πολλά άλλα, ώστε ο ενδιαφερόμενος να εμπιστευθεί τον μάγο και να παραδοθεί σ΄ αυτόν. Δεν γνωρίζει όμως ότι αρνείται τον Χριστόν και παραδίδεται στον διάβολον.

Ο διάβολος είναι πνεύμα. Υπήρξε ο πρώτος των αγγέλων. Ήταν ο ωραιότερος, και αρχηγός των αγγελικών ταγμάτων. Σκέφθηκε όμως να ανέβει πάνω από τον Θεόν, και με το που συνέλαβε την σκέψιν αυτήν, έπεσε αμέσως από τον ουρανό και έγινε το ασχημότερο και το βρομερότερο πλάσμα της δημιουργίας του Θεού.

«Εθεώρουν τὸν Σατανᾶν ὡς ἀστραπὴν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ πεσόντα». Λουκά ι, 16-21

Ως πνεύμα ο διάβολος, γνωρίζει το παρελθόν όλων των ανθρώπων. Το μέλλον όμως το γνωρίζει μόνον ο Θεός.

Καμιά φορά πέφτει ο άνθρωπος στην παγίδα, διότι η πονηρία του σατανά λειτουργεί ακατάπαυστα. Λειτουργεί ο διάβολος κάποιες φορές, όπως και ο καραβοκύρης. Βλέπει ο καπετάνιος τον καιρό, γνωρίζει όμως από ανέμους και σύννεφα, και λέει: το απόγευμα θα έχουμε θαλασσοταραχή…. Και έτσι γίνεται. Δεν είναι μελλοντολόγος ο καπετάνιος. Γνωρίζει όμως καλά τα σημάδια του καιρού.

Κάπως έτσι λειτουργεί ο διάβολος, για να ξεγελάσει τον άνθρωπο και να τον κάνει να πιστεύσει  πως γνωρίζει το μέλλον. Παρακολουθεί τις κινήσεις του, άρα γνωρίζει τα ενδιαφέροντα του.

Π.Χ. Ο διάβολος γνωρίζει πως, ο άνθρωπος έχει υποβάλει κάπου ένα αίτημα, διότι ήδη η πράξη έχει παρέλθει. Μαθαίνει το αποτέλεσμα και το λέει στον άνθρωπο προτού  ανακοινωθεί, διότι ο διάβολος το μαθαίνει αμέσως, ενώ στον ενδιαφερόμενο  ανακοινώνεται κατόπιν  σχετικής διαδικασίας… Να καταγραφεί η απόφαση, να ανακοινωθεί κ.τ.λ.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση που ο διάβολος δημιουργεί καταστάσεις μελλοντικές.

Από τα πολλά παραδείγματα, να πούμε ένα.

Αφού ο άνθρωπος αρνήθηκε τον Χριστόν και παρεδόθη στον διάβολον, έχει πλέον επάνω του δικαιώματα ο τρισκατάρατος…

Του λέγει ο μάντης: Σε τρείς μέρες, ή τρείς μήνες, ή τρία χρόνια, θα γνωρίσεις ένα πρόσωπο, και με αυτό θα παντρευτείς. Λέει και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, και την εργασία του και άλλα…

Εδώ  είναι όπου ο άνθρωπος πέφτει στην μεγάλη παγίδα. Αφού λοιπόν άνθρωπε, δεν προσευχήθηκες και δεν παρακάλεσες τον Θεόν, να σου δώσει ένα δικό του πρόσωπο να παντρευτείς, και να έχεις συνοδοιπόρο προς  την ουράνιο Tου βασιλεία, σου το δίνει ο διάβολος στον οποίο με τη θέληση σου απευθύνθηκες. Θα σου στείλει ο διάβολος ένα δικό του άνθρωπο, εσύ μέσα εις την πλάνη και στα σκοτάδια που σου έβαλε ο σατανάς θα πέσεις με τα μούτρα και θα πεις. Αυτός ή αυτή είναι….. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Τα διαζύγια πλήθυναν και μαζί με αυτά ο πόνος και τα βάσανα. Τα μικρά παιδιά όμως… Βιώνουν δυστυχώς τα αποτελέσματα της πράξης των γονέων, που εμπιστεύτηκαν τον διάβολο, και όχι τον Χριστόν. Πόσα ζευγάρια πριν την ένωση τους, και πριν να πάνε στο μέγα μυστήριο του Θεού εξομολογούνται και μετανοούν;;;

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μαντείας, αλλά και γενικά της αμαρτίας,  τα οποία απομακρύνουν  τον άνθρωπο από τον Θεόν. Φέρνουν πρόσκαιρη χαρά, και μετά

την καταστροφή.

Ρίχνει  ο σατανάς τον άνθρωπο στη θλίψη, στην κατάθλιψη, ή απλά στη αμαρτία, ώστε να παραμείνει εκεί και να τον πάρει μαζί του στα τάρταρα…   

Μετά την μαντεία, έρχεται η μαγεία….

Είναι οι τεχνικές της μαγείας γνωστές και καταγεγραμμένες από την αρχαιότητα, όπου για να επιτύχουν κάτι,(ένωση, χωρισμό, ασθένεια, έως και θάνατο) χρησιμοποιούσαν τα «μαγικά φίλτρα» όπως τα αποκαλούσαν, και έδιναν στον ανυποψίαστο άνθρωπο, κάτι να πιεί ή του έβαζαν κάτι στο Φαγητό κ.τ.λ.

  Αφού έπαθε ότι έπαθε ο άνθρωπος, ξαναπάει στον μάγο.

Επιστρέφει  στον μάντη – μάγο, για να του ζητήσει την επανένωση, ή να χωρίσει τον άντρα ή αντίστοιχα την γυναίκα από τον καινούριο σύντροφο… αλλά και για να πετύχει κάτι, ή να κάνει οποιοδήποτε κακό…

Κι αρχίζει να βυθίζεται πλέον στο σκοτάδι, το οποίον αρχίζει να γίνεται ψηλαφητό.

Ο μάγος, είναι άνθρωπος ο οποίος έχει πλήρη επίγνωση του έργου που επιτελεί. Έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον αρχηγό των διαβόλων ότι, θα έχει την εξουσία να διατάζει δαιμόνια, με την προϋπόθεση πως η ψυχή του μετά θάνατον θα είναι  δοσμένη στον διάβολο. (Μετά θάνατον, διότι υπάρχει και η μετάνοια). Οι δαίμονες είναι στρατιά με ιεραρχικά αξιώματα. Υπάρχει καταγεγραμμένη μαρτυρία πρώην μάγου, όπου πριν το τελικό στάδιο της παραδόσεως του ολοκληρωτικά στον σατανά, του ζητήθηκε από τον διάβολο να υπογράψει συμβόλαιο για την ολοκληρωτική παράδοση του, με αίμα.

Χρησιμοποιούν οι μάγοι αμέτρητες τεχνικές, για να επιτύχουν τον στόχο τους.

Φέρε μου,  λέει ο μάγος μια φωτογραφία του/της…, φέρε μου μια μπλούζα ή ένα εσώρουχο,  ή -  ή - ή ...

Υπάρχει καταγεγραμμένη αδελφοί μου η ευχή της εκκλησίας μας που μεταξύ άλλων λέγει: « Αν Θεέ μου χρησιμοποίησαν οτιδήποτε, και εποίησαν μαγείες στα παιδιά σου, εσύ Θεέ μου που γνωρίζεις τους τρόπους, τους τόπους και τους ανθρώπους, διάλυσε πάσαν μαγείαν και ελευθέρωσε τα παιδιά σου».

Είναι τα είδη της μαγείας πάρα πολλά, μεταξύ αυτών τα παρακάτω:

Μαύρη, λευκή, σολομωνική, βουντού, τούρκικη, αράπικη, κινέζικη, ινδιάνικη, αφρικάνικη, επιστημονική, επαναληπτική, αυτόματη, τηλεφωνομαγεία, κ.α.

Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε το παράδειγμα του τότε μεγάλου μάγου της εποχής εκείνης Κυπριανού και της όμορφης νέας Ιουστίνης, σημερινών αγίων την Ορθοδοξίας, που αφού της έστειλε πολλούς δαίμονες να την παραπλανήσουν δεν τα κατάφερε, και πήγε ο ίδιος. Η φρόνιμη όμως κόρη Ιουστίνη, του υπέδειξε και του απέδειξε πως ο άνθρωπος όταν με πίστη χρησιμοποιεί το σημείο του τιμίου και ζωοποιού σταυρού του Χριστού μας, καμία μαγεία και κανένας διάβολος δεν μπορεί να τον βλάψει.

Η μαγεία εξαφανίζεται μόνο με την ευχή της εκκλησίας, συνοδευόμενη από εξομολόγηση και ειλικρινή μετάνοια.

Να χρησιμοποιούμε αδελφοί μου σωστά το σημείο του σταυρού, διότι αν αντί να σχηματίσουμε τον τίμιο σταυρό «παίζουμε μαντολίνο», αντί να φύγει έρχεται ο διάβολος….

Να κάνουμε προσευχή και να σταυρώνουμε το φαγητό μας και το ποτό μας, πριν αρχίσουμε να τρώμε, και να ευχαριστούμε τον Θεόν για ότι μας δίνει.

Δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο, Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να κάθονται στο τραπέζι για φαγητό, και να μην κάνουν τον σταυρό τους.

Μόνο όμως τα ζώα δεν κάνουν τον σταυρό τους…

Να ζούμε όπως ο Χριστός εδίδαξε, και τότε καμία μαγεία και μαντεία, δεν θα μπορέσει να εισχωρήσει σε άνθρωπο που έχει στην καρδιά του τον Χριστό και η ζωή του είναι έμπρακτα Χριστοκεντρική!!! 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου