Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν. - Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Σημερινή Πνευματική Κρίση

Νικόλαος Γεωργαντώνης
θεολόγος





Σήμερα επικρατεί ένα κλίμα αρνητικό προς την Εκκλησία και γενικά προς την Ορθόδοξη πίστη μας, που πολλές φορές εκδηλώνεται ως απλή αδιαφορία για την Εκκλησία εως και του πλήρους χλευασμού. Κατά καιρούς, πολλά παραδείγματα υπάρχουν όπως όταν κάτι γίνει με κάποιον κληρικό ή κάποιο περιστατικό, αμέσως να βγούμε όλοι να τον κρεμάσουμε ή να βρίσουμε! Να έχουμε την Αλήθεια και να συμπεριφερόμαστε έτσι; Γιατί;!


Δηλαδή και οι ιερείς άνθρωποι δεν είναι, λάθο...ι δεν κάνουν; Χωρίς να θέλω να τους δικαιολογώ (έχουν μεγάλη ευθύνη για το διακόνημα τους και όποιος θέλει να δεί πραγματικά τι είναι η Ιερωσύνη ας διαβάσει τις ομιλίες του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου) πρέπει να έχουμε διάκριση!!!


Η καταλαλιά φέρνει την κατάκριση και η κατάκριση μας έχει ήδυ οδηγήσει στην αμαρτία. Είναι σωστό Έλληνες Ορθόδοξοι να μην δείχνουμε έστω και ελάχιστο σεβασμό προς τον Χριστό, προς την Εκκλησία;;!! Το κακό δεν έρχεται από τους ξένου ή τους αλλόθρησκους αλλά από ΕΜΑΣ!!! Εμείς πολλές φορές δημιουργούμε προβλήματα και δεν ψάχνουμε τον Θεό.


Και τα λείψανα ευλογία φέρνουν, κακό δεν κάνουν, γιατί να έχουμε πρόβλημα με αυτό; Τώρα τελευταία ότι γίνει στην Εκκλησία θα το κατακρίνουμε. Ούτε όμως λέω "Πίστευε και μη ερεύνα" γιατί αυτό είναι λάθος αλλά να κρίνουμε με διάκριση και αγάπη. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ωφελιθούμε και να καλλιεργήσουμε την πνευματική ζωή μας.


Ας συνετιστούμε λίγο γιατί το κακό όλο και μεγαλώνει. Μην γινόμαστε όλοι δικαστές και διώκτες του Χριστού! Να ψάξουμε, να μάθουμε την πίστη μας και να την βιώσουμε σωστά! Μην κατηγοράμε κάθε τι που ακούμε ή βλέπουμε.


Εύχομαι να μας φωτίζει ο Θεός να έχουμε αληθινή πίστη και διάκριση στη ζωή μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου