Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν. - Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Η ΘΕΟΚΑΤΑΡΑΤΟΣ ΜΟΔΑ


Του Χαράλαμπου Πρωτοπαπά
 
 
Μόδα, το σύστημα το οποίο θέλει όλη την ανθρωπότητα, να υποτάσσετε σ΄ αυτό.

Είναι το σχέδιο που ετοίμασαν οι εχθροί του Χριστού, ούτως ώστε να υποδουλώσουν τον άνθρωπο.

Τον άνθρωπο για τον οποίο ο Θεός έγινε άνθρωπος, και ως Θεάνθρωπος, τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, δίδαξε, θαυματούργησε, έπαθε, σταυρώθηκε, και αναστήθηκε.

Αναστήθηκε και ανελήφθη εις τους ουρανούς ως Θεάνθρωπος. Από τον θρόνο του, τον οποίον πάντοτε είχε δίπλα στον Πατέρα Θεό, παρακολουθεί την πορεία του ανθρώπινου γένους.

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να σωθούν, και τους περιμένει έως της τελευταίας στιγμής της ζωής τους, να μετανοήσουν.

Ανελήφθη ο Χριστός στους ουρανούς, και κατέβηκε το τρίτο πρόσωπο της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος, ο Παράκλητος, δηλαδή το Πνεύμα το άγιο, για να οδηγήσει τους ανθρώπους, εις πάσαν την αλήθειαν.

Ποιούς όμως ανθρώπους; Όσους πιστεύσουν στη διδασκαλία του Χριστού και Θελήσουν να ζήσουν όπως εδίδαξεν.

Θα μιλήσουμε για τον Χριστιανόν άνθρωπον, ο οποίος έλαβε το άγιον βάπτισμα, και ονομάζεται Χριστιανός Ορθόδοξος.

«Οὐκ ἔσται σκεύη ἀνδρὸς ἐπὶ γυναικί, οὐδὲ μὴ ἐνδύσηται ἀνὴρ στολὴν γυναικείαν, ὅτι βδέλυγμα Κυρίῳ τῷ Θεῷ σού ἐστι πᾶς ποιῶν ταῦτα». Δευτερονόμιο 22,5

«Η γυναίκα δεν πρέπει να φορεί ανδρικά ενδύματα ούτε ο άντρας να φορεί γυναικεία ενδύματα, διότι είναι πολύ μισητός εις τον Θεόν όποιος κάνει αυτά».

Η Αγία μας εκκλησία μας λέγει: Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε.

Ο άντρας Χριστιανός ορθόδοξος, οφείλει να έχει ως πρότυπο τον Κύριο ημών Ιησούν Χριστόν, και η γυναίκα Χριστιανή ορθόδοξη, την Παναγία μητέρα του Χριστού μας, και όλων ημών.

Όταν ο άνθρωπος θέλει να ζήση όπως ο Χριστός εδίδαξε,  μπορεί.  Αρκεί να αφήσει τον εγωισμό στη άκρη, και να πει του Χριστού ότι, εγώ Κύριε μου και Θεέ μου θα ακούω μόνο εσένα. Κι ο Χριστός που γνωρίζει την καρδιά του κάθε ενός ανθρώπου θα βοηθήσει.

  Να δώσουμε κάποια παραδείγματα.

Ο Χριστιανός που ευλαβείται τον Θεόν, θα ξυπνήσει με τον Θεόν.

Δόξα σοι Κύριε που με  βοήθησες να ξυπνήσω, και να δω τα αγαπημένα μου πρόσωπα και σήμερα…

Θα ετοιμαστεί, θα κάνει ότι του ορίζει ο Χριστός, και προτού εξέλθει από το σπίτι του, θα ερωτήσει.

Ο άντρας θα σταθεί μπροστά στην εικόνα του Χριστού και θα τον ερωτήσει.

Ντύθηκα καλά Χριστέ μου; Είναι η εμφάνιση μου καλή; Ως άνθρωπος εσύ θα ντυνόσουνα έτσι; Να πάω εκεί που θέλω; O Χριστός θα απαντήσει.

Η γυναίκα, θα σταθεί μπροστά στην εικόνα της Παναγίας και θα ρωτήσει τα ίδια. Η μητέρα Παναγία θα απαντήσει.

   Ξεχνάμε όμως οι άνθρωποι τον Θεόν, και τον ενθυμούμεθα στις ασθένειες, στις κακουχίες, και στα άλυτα μας προβλήματα…

Η αγάπη του Θεού όμως, δεν μας εγκαταλείπει και στέλνει τους αγίους του, τους μάρτυρας του, τους ομολογητάς του, και μας βοηθούν.

Κάποιες φορές όμως, αφήνει ο Θεός τον άνθρωπο να πάθει και το χειρότερο.

Γι αυτό υπάρχουν οι ανίατες ασθένειες και ο πρόωρος θάνατος. Και επιτρέπει αυτό ο Θεός για να πάρει κοντά του μια ψυχή, διότι γνωρίζει πως αν την αφήσει κι άλλο να ζει μέσα στο φθαρτό και γεμάτο πάθη ανθρώπινο σώμα, θα χαθεί…

Ξεχνάμε αδελφοί μου να ρωτήσουμε τον Θεόν, να ζητήσουμε την συμβουλή του, κι έτσι βρίσκει την ευκαιρία ο τρισκατάρατος διάβολος κι αρχίζει να μας βάζει λόγια. Έρχεται και μας υπαγορεύει τι να κάνουμε.

Ντύσου κι εσύ σαν όλους τους άλλους, ζήσε όπως οι πολλοί,  μην ακούεις τι σου λέει ο παπάς, δεν θα αρέσεις, θα σε δείχνουν όλοι και θα σε κοροïδεύουν…

Και έτσι κάνει τη δουλειά του μια χαρά…  

Ορατά τα σημεία.

Πάει το ανδρόγυνο στο μέγα μυστήριο του γάμου για να στεφανωθεί, ντύνεται ο άντρας και γδύνεται η γυναίκα….

Γιατί παιδάκι μου το κάνεις αυτό; Θέλεις να κάνεις την ωραίαν του Χριστού;

Όχι λέει. Αυτή είναι η μόδα…

Η μόδα… μα τη μόδα ποιος την έχει;

Ποιος θέλει την νύμφην, αντί να στεφανωθεί με το στεφάνι της νίκης, όπου με την εγκράτεια και την ταπεινοφροσύνη, ντύθηκε και ήρθε στην εκκλησία όπως Θέλει ο Θεός, να μην πάρει αυτή την ευλογία;

Η μόδα στις μέρες μας, έχει δρομολογήσει και το φοβερό γεγονός, να παντρεύονται, οι άνθρωποι και αμέσως μετά το μυστήριο του γάμου να βαπτίζουν και τα τέκνα τους…

Η εκκλησία του Χριστού, ορίζει ως θανάσιμο αμάρτημα την σαρκική ένωση άνδρα και γυναίκας  εκτός του μυστηρίου του γάμου, όμως ο διάβολος για να πανηγυρίσει την επιτυχία του, πως και πάλιν είναι κοσμοκράτορας, έβαλε και αυτό στη μόδα…

Δυστυχώς όμως υπάρχουν Αρχιερείς και Ιερείς που επιβραβεύουν τέτοιες καταστάσεις, δεν συμβουλεύουν τα παιδιά του Χριστού και δεν τους λένε την αλήθειαν…

Αυτού του είδους οι ιερείς δεν αγαπούν τον Χριστόν, άρα δεν μπορούν να αγαπήσουν και τον άνθρωπο…

Αφού λοιπόν η αμαρτία έγινε μόδα, πορεύεται ο χριστιανός χωρίς Χριστόν…

Χωρίς Χριστόν οι λαϊκοί, αλλά και χωρίς Χριστόν αρκετοί ιερείς, οι οποίοι ακολουθούν την Θεοκατάρατον μόδαν και κουρεύουν  τα γένια τους για να φαίνονται ελαφρά αξύριστοι, κάτι το οποίον συνηθίζεται στις μέρες μας και από λαϊκούς.

Να μας εξηγήσουν αυτού του είδους οι ιερείς, γιατί δεν εφαρμόζουν τα λόγια της ευχής που λένε,(αν την λένε) προτού βάλουν το πετραχήλι τους;;; κάτι λέει για πώγωνα…. Πώγωνας σημαίνει γενειάδα.

Μόδα,  αυτή η καταραμένη από τον Θεόν κατάσταση, όπου έχει γίνει όχι μόνο τρόπος ένδυσης, αλλά σκέψης, συμπεριφοράς και για οποιαδήποτε ενέργεια του ο σημερινός μακράν του Θεού άνθρωπος, επιθυμεί να του την εγκρίνει η μόδα…

Μόδα όμως είναι ο διάβολος.

Ο λόγος του Θεού διαχρονικός δια μέσου των αιώνων, ήταν, είναι, και θα είναι πάντοτε ο ίδιος…

Μας το λέει το αψευδές στόμα του αποστόλου Παύλου. «ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ Ο ΑΥΤΟΣ, ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ»

Γνώριζε ο θείος απόστολος την πορεία του κόσμου της αμαρτίας, γι αυτό  μας είπε και το παρακάτω, το οποίο καλό είναι να μελετήσουμε καλά όλοι οι Χριστιανοί, και ειδικά κάποιοι ιερείς, που θέλουν να προσαρμόσουν το ευαγγέλιο του Χριστού  στη μόδα…  Όποιος σας πει λόγια εκτός αγίας γραφής, είτε άνθρωπος, είτε άγγελος του ουρανού να χωρίζεται από εμάς, κι αν δεν μετανοήσει, στην κόλαση θα πάει.

 «Ἐάν ἡμεῖς ἤ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὅ εὐαγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω». (Γαλ., 1,8.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου