Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν. - Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πέθανε ο ιδρυτής της «αίρεσης Μουν», Σουν Μιουνγκ Μουν

Ο επικεφαλής της «Ενωτικής Εκκλησίας», Σουν Μιούνγκ Μουν (αριστερά), και η σύζυγός του, Χαν Γιουάκ-Για (δεξιά), σε τελετή μαζικών γάμων, στο Πανεπιστήμιο Σουν Μουν, στην πόλη Ασαν, Νότιος Κορέα, τον Οκτώβριο του 2009 [EPA/SEGYE DAILY NEWS]

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο Σουν Μιουνγκ Μουν, ιδρυτής της Ενωτικής Εκκλησίας, γνωστής ως «αίρεση Μουν», που έγινε μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία με τρία εκατομμύρια πιστούς σε περίπου 200 χώρες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της θρησκευτικής οργάνωσης.
Ο νοτιοκορεάτης δισεκατομμυριούχος νοσηλευόταν εδώ και δύο εβδομάδες και η κατάστασή του είχε χαρακτηριστεί από τους γιατρούς«μη αναστρέψιμη».
Ο Μουν ίδρυσε την οργάνωσή του το 1954 και θεωρείται ως μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες στον κόσμο. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τους κοινούς γάμους χιλιάδων ζευγαριών.
Η Ενωτική Εκκλησία έχει εμπλακεί σε διαφορετικές επιχειρηματικές δραστηριότητες από τις κατασκευές ως τα μέσα ενημέρωσης και από τον τομέα των τροφίμων σε αυτόν της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Νότια Κορέα.
Ο Σουν Μιουνγκ Μουν γεννήθηκε σε οικογένεια αγροτών και από ηλικία 15 ετών ισχυροζόταν πως είδε ένα όραμα με τον Χριστό ο οποίος του ζήτησε να συνεχίσει το έργο του, το οποίο διακόπηκε με τη Σταύρωση.
Το 2008 επικεφαλής της Ενωτικής Εκκλησίας ανέλαβε ο μικρότερος γιος του, Χιουνγκ Τζιν Μουν, σε ηλικία μόλις 28 ετών. 


Πηγή: anavaseis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου