Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν. - Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Πορίσματα Αντιαιρετικής Ημερίδας Μητροπόλεως Πειραιώς: «Οι πλάνες των Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ, σε συνεργασία με το Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών, με την πρόθυμη ανταπόκριση του Ιερού ενοριακού Ναού Προφήτου Ηλιού Καστέλλας, διοργάνωσε και πραγματοποίησε την Κυριακή  2 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 4 μ.μ. στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του ως άνω Ιερού Ναού Αντιαιρετική Ημερίδα με θέμα :
«Οι πλάνες των ΄Μαρτύρων του Ιεχωβά», στην οποία μετείχαν πλήθος κληρικών, οι αρχές του τόπου και ο πιστός λαός της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδος κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ. Στη συνέχεια το θέμα αναπτύχθηκε διεξοδικά από δύο εκλεκτούς ομιλητές σε δύο εισηγήσεις˙ τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Κυριακό Τσουρό, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος ανέπτυξε εισήγηση με θέμα : «Οι αιρετικές διδασκαλίες των "Μαρτύρων του Ιεχωβά"» και τον ελλογιμώτατο ερευνητή κ. Μηνά Αναστασάκη, ο οποίος ανέπτυξε εισήγηση με θέμα : «Μέθοδοι δράσεως και προσηλυτισμού εκ μέρους των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά και τρόποι αντιμετωπίσεώς των».     
Η ημερίδα, μετά το πέρας των εισηγήσεων και μετά από εκτενή συζήτηση επ’ αυτών, κατέληξε στα ακόλουθα πορίσματα :

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ


1. Μεταξύ   των   «ψευδοχρίστων   καί   ψευδοπροφητών» των νεωτέρων χρόνων εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», ευρύτερα γνωστοί ως «Χιλιαστές». Με τους οπαδούς της αιρέσεως αυτής δεν έχομε τίποτε το κοινό στην πίστη. Ασχέτως εάν χρησιμοποιούν την Αγία Γραφή (και το ερώτημα είναι ποιά;), ασχέτως αν μεταχειρίζονται χριστιανική ορολογία, αν λένε ότι πιστεύουν στον Χριστό, αν επιδιώκουν (και στην Ελλάδα σχεδόν το έχουν επιτύχει) να καθιερώσουν με την εταιρεία τους τον τίτλο "Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά ", τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ισχύει.

2. Η οργάνωση των "Μαρτύρων του Ιεχωβά" ή Χιλιαστών είναι μια πολυεθνική μετοχική εταιρεία, δηλαδή εμπορική επιχείρηση, με θρησκευτικο-ψευδοχριστιανικό προσωπείο, με έδρα το Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης. Ιδρύθηκε το έτος 1884 από τον Κάρολο Ρώσσελ κυρίως με αμερικανούς μετόχους, οι οποίοι αποκτούσαν κάθε μετοχή με 10 δολλάρια. Ξεκίνησε με τον τίτλο "Φυλλαδική Εταιρεία Σκοπιά της Σιών» και το έτος 1886 μετονομάστηκε σε «Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρεία Σκοπιά», τίτλο που φέρει μέχρι σήμερα. Εχρησιμοποίησε και τον τίτλο «Σπουδασταί των Γραφών». Ο δεύτερος Πρόεδρός της, ο Ιωσήφ Ρόδερφορδ, την ανεκήρυξε σε θεοκρατία και έκτοτε θεωρεί τον εαυτό της εκπρόσωπο του Θεού στην γη.

3.Οι κυριώτερες πλάνες των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» είναι :

α) Ο Θεός έχει ένα και μοναδικό όνομα, το όνομα Ιεχωβά.
β) Η Αγία Τριάδα θεωρείται ως «διαβολική επινόηση». 
γ) Ο Ιησούς Χριστός είναι το πρώτο και τελειότερο κτίσμα. 
δ) Ο άνθρωπος δεν έχει ψυχή-πνεύμα. 
ε) Η Β' Παρουσία έγινε το 1914. 
στ) Το τέλος του κόσμου, ο Αρμαγεδδώνας έπρεπε ήδη να έχει συμβεί. 
ζ) Η "Θεία Κοινωνία" είναι μόνο για λίγους. 

4. Απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία τηρούν εχθρική και απορριπτική στάση, διότι :

α) Διαστρεβλώνουν και παραχαράσσουν το Ιερό Κείμενο της Αγίας Γραφής
β) Απορρίπτουν συλλήβδην και πολεμούν όλα τα δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.
γ) Υβρίζουν την Εκκλησία, τους ναούς μας, τους κληρικούς και τα μοναστήρια μας.

5. Τηρούν εχθρική και απορριπτική στάση απέναντι στην πολιτεία και σε κάθε οργανωμένη κοινωνία, διότι    χαρακτηρίζουν τα έθνη, τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς, τους στρατούς, τα δικαστήρια, τις αστυνομίες ως «στρατόπεδο του Σατανά» και τους ταυτίζουν με το «θηρίον» της Αποκαλύψεως. Επίσης απαγορεύουν την στράτευση και την μετάγγιση αίματος.

6. Προκειμένου να επιτύχουν τους προσηλυτιστικούς τους στόχους έχουν ιδρύσει ειδικές σχολές, στις οποίες εκπαιδεύουν εφ’όρου ζωής τα μέλη τους, προκειμένου να προσελκύσουν νέους οπαδούς. Στα μυστικά έντυπά τους περιλαμβάνονται όλες οι πρακτικές λεπτομέρειες της δράσεώς των. Τα κυριότερα περιοδικά, που κυκλοφορούν, για να διαδώσουν τις πλάνες των, είναι «Η Σκοπιά» και το «Ξύπνα».

7. Επειδή έχουμε να κάνουμε με ειδικά εκπαιδευμένους αιρετικούς, κατευθυνομένους εις το να μας αποσπάσουν με επιτηδειότητα από την Εκκλησία, γι’ αυτό θα πρέπει :

α) Να μην ανοίγουμε διάλογο μαζί τους, εφ’όσον δεν γνωρίζουμε καλά την Αγία Γραφή.
β) Να μην δεχόμαστε τα έντυπά τους.
γ) Να τους απομακρύνουμε με ευγένεια και σταθερότητα.
δ) Να απευθυνθούμε στους ποιμένες της ενορίας μας και στο Ειδικό Γραφείο επί των Αιρέσεων, στην περίπτωση, κατά την οποία κάποιο μέλος της οικογενείας μας έχει μπλεχτεί στα δίχτυα της αιρέσεως αυτής.
ε) Να προσευχόμεθα για την σωτηρία τους.

8. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, επί 2000 τώρα χρόνια κηρύττει αδιάκοπα και αναλλοίωτα το Ευαγγέλιο   του Χριστού και αποδεικνύεται «στύλος και εδραίωμα της αληθείας» (Α΄ Τιμ. 3, 15). Δεν εμφανίστηκε αυθαίρετα σε μεταγενέστερους χρόνους, όπως συμβαίνει  με  όλους  τους  αιρετικούς,  αλλά,  με εγγύηση την «Αποστολική Διαδοχή» της αποτελεί την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την Κιβωτό της σωτηρίας. Σ’ Αυτήν ας εμπιστευθούμε την πορεία της σωτηρίας μας, έχοντας υπόψιν μας την παραγγελία του Αποστόλου Παύλου «διδαχαίς ποικίλαις και ξέναις μη παραφέρεσθε» (Εβρ. 13, 9) και σ’ Αυτήν ας καλέσουμε να επιστρέψουν και οι πλανεμένοι αδελφοί μας.

Πηγή: http://anavaseis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4021.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου