Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν. - Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : «H ZΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ»

Μια ταινία της Στέλλας Αρκέντη για τον Ζωγράφο – Αγιογράφο π. Σταμάτη Σκλήρη.
http://www.youtube.com/watch?v=IOJwXAIbg_Q&feature=youtu.be
 
Ο πατήρ Σταμάτης Σκλήρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Σπούδασε Ιατρική (1971) και Θεολογία (1976) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα τέχνης και Ιστορίας της Τέχνης στο Παρίσι και στο Βελιγράδι. Έχει μελετήσει την τοιχογραφία της εποχής των Παλαιολόγων στα βυζαντινά μνημεία του 14ου αιώνα. 

Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις (Γκαλερί «Ζυγός, 1991 και 1994, στην Αθήνα, Salon d’ Automne», 1992 και 1993, «Salon des artistes francais», 1993 στο Παρίσι). Ως ζωγράφος έχει δημιουργήσει προσωπικό ύφος, το οποίο προέρχεται από σύνθεση της παραδοσιακής με τη σύγχρονη τέχνη.

Η ταινία αναδεικνύει το έργο του και παράλληλα το τοποθετεί μέσα στην ελληνική παράδοση όλων των μεγάλων δασκάλων της Ελληνικής και διεθνής σκηνής. Ενα μάθημα ζωγραφικής που μας ταξιδεύει στην χώρα των χρωμάτων.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΜΟΝΤΑΖ: ΣΤΕΛΛΑ ΑΡΚΕΝΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΔΑΜ

Η Ταινία θα προβληθεί Σάββατο 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ώρα 12:00 το μεσημέρι, για μια προβολή στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια) Τηλ.: 210 8215469, 210 8222702. Γενική είσοδος : 6 Ευρώ. 

Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του Ζωγράφου –Αγιογράφου π. ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΚΛΗΡΗ και της Σκηνοθέτιδας ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΡΚΕΝΤΗ. Στη συζήτηση συμμετέχουν : XAΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ, Σημειολόγος, Τεχνοκριτικός ΑΛΕΚΟΣ ΛΕΒΙΔΗΣ, Ζωγράφος π. ΠΕΤΡΟΣ ΜΙΝΩΠΕΤΡΟΣ, Ιερέας, Σκηνοθέτης Την συζήτηση θα διευθύνει ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ, Ψυχίατρος.

Fr Stamatis Skliris by Stella Arkenti. Music by Sotiria Adam
www.youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου