Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν. - Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Προσοχή στο τι βλέπουν τα παιδιά. Η σημασία του τι βλέπουν τα παιδιά. Ομιλίες Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου

Προσοχή στο τι βλέπουν τα παιδιά
Απόσπασμα από ομιλία π. Αθανασίου (Μ. Λεμεσού) που έγινε στον Ι. Ν. Αποστόλου Βαρνάβα στις 1/11/1995 (2.50)Μετάβαση στην Αρχή (Αναφορά στο βομβαρδισμό των παραστάσεων που δεχόμαστε στην ζωή μας μέσα στον κόσμο και αναφορά για πιο λόγο δεν επιτρέπονται στα μοναστήρια οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα.
Σήμερα που βλέπουμε τόσες εναλλαγές εικόνων αυτό το πράγμα έχει τεράστια επίδραση στον ψυχικό μας κόσμο ιδιαίτερα στα παιδιά που ακόμη πλάθονται, Τα μικρά παιδιά βλέπουν βιαιότητες, όντα αλλόκοτα και οι γονείς δεν πάει στο μυαλό τους ότι αυτό το πράγμα βλάφτει το παιδί.

Έγιναν έρευνες από ψυχολόγους και από γιατρούς και γράφτηκαν και βιβλία για το πόση τεραστία σημασία έχει αυτό το πράγμα στη ψυχολογία των παιδιών ακόμη και στη ψυχολογία του εμβρύου…

Όταν το παιδί τυπώσει μέσα στη ψυχή του δαιμονικά όντα τις κακίες και τα πάθη των ανθρώπων των ανθρώπων τις γροθιές τις κλωτσιές, τα πιστόλια αυτά τα πράγματα έχουν φοβερή επίδραση στην ψυχολογία τους.
Ακόμη περισσότερο όταν σήμερα παιδιά των 12-13 χρονών έχουν φτάσει σε τόσο φοβερή κατάσταση που βλέπουν από αυτά τα αισχρά βίντεο. Φανταστείτε το πόσο έχει διαστραφεί ο ψυχικός τους κόσμος όταν σε αυτή τη ηλικία βλέπουν αυτές τις αισχρότητες όλες.
Αυτά όλα τα πράγματα έχουν επίδραση και στη συμπεριφορά και στην ανάπτυξη και στη μορφή ακόμη των ανθρώπων. – Αναφορά σε παραδείγματα στο πως η ζωή μακριά από την αμαρτία καθρεπτίζεται στο πρόσωπο του ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου